Cursussen

Voor iedereen die iets met fotografie heeft bieden wij een ruime keus aan fotografiecursussen en workshops op afspraak. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.

Al onze workshops en cursussen zijn met uiterste nauwkeurigheid samengesteld en hebben een nuttige en plezierige leerervaring als doel. Wij hopen u iets mee te geven: hetzij het eigen maken van een techniek, hetzij een stukje passie voor de fotografie.

Workshop Op Maat

Een fotocursus of -workshop, over een onderwerp naar keuze, afgestemd op uw niveau en wensen, in de fotostudio of op locatie.  Neem contact op voor de mogelijkheden.

Mogelijke onderwerpen zijn:

Digitale Fotografie
Leer de beginselen van de digitale fotografie en mogelijkheden van uw camera. Onder professionele begeleiding wordt u stap voor stap wegwijs gemaakt in de digitale fotografie.

Zwart Wit Fotografie
Leer fotograferen in grijstinten. Compositie, kleurtemperatuur, vorm, licht, en contrast. De omzetting van kleur naar zwart-wit vraagt het anders kunnen kijken en herkennen van scenes die het goed doen in zwart-wit.

Portretfotografie
Hoe fotografeert u mensen op sprekende wijze? Waar moet u op letten en welke technieken kunt u gebruiken? Leer tips en technieken om de perfecte portretfoto te maken.

Natuur- en Landschapsfotografie
Naast portretfotografie is landschapsfotografie één van de populairste vormen van fotografie. Van uitgerekte landschappen tot kleine, gedetailleerde pareltjes van de natuur in macrofotografie. Leer de schoonheid van de natuur in beeld te brengen.

Stad- en Architectuurfotografie
Hoe verhoud architectuur zich met zijn omgeving. Compositie, lijnenspel, standpunt, perspectief en belichting zijn slechts enkele van de kenmerken bepalend in architectuurfotografie. Leer anders naar een stad en gebouwen te kijken.

Nachtopname
Bij deze workshop leert u te fotograferen onder donkere lichtomstandigheden. De workshop bestaat uit een praktijkdeel, fotograferen bij avond in het stadscentrum en nabespreking.

Theaterfotografie
Theaterfotografie is lastig vanwege de moeilijke lichtomstandigheden. Weinig en wisselend kunstlicht, hoog contrast, en diverse kleuren door elkaar. Leer de juiste techniek voor scenefotografie tijdens optredens.

SDB
Leer het gebruik van sluitertijd, diafragma, en brandpunt. Creatief door middel van techniek. De cursus bestaat uit lessen waarin theorie en praktijk afgewisseld worden.

Fotobespreking
Een afsluitende les ter nabespreking van uw opnamen. Een technisch, praktisch en inhoudelijk gesprek waarin op opbouwende wijze de resultaten van de fotoshoot worden bekeken en besproken.

Meer informatie of aanmelden
Vul s.v.p. het onderstaande contactformulier in voor meer informatie of inschrijving: